لرزه گیر لاستیکی پمپ

لرزه گیر لاستیکی پمپ

در سیستم لوله کشی صنایع مختلف از جمله معدن، نفت، گاز و پتروشیمی، به دلیل وجود تغییرات محوری، عرضی و زاویه ای ناشی از عوامل مختلفی چون انبساط و انقباض به دلیل تغییرات دما در شرایط آب و هوایی، عدم هم راستایی خطوط، لزوم استفاده از اتصالات و لرزه گیر های لاستیکی وجود خواهد داشت. همچنین عملکرد تجهیزات از جمله پمپ ها، کمپرسور ها، فن ها و ... همراه با ایجاد لرزش، ارتعاش و ضربه می باشند که این عوامل باعث ایجاد آسیب و استهلاک در قطعات و سیستم های لوله کشی خصوصا در محل اتصالات می گردد.

در صنایع معدنی و کارخانجات فرآوری مواد معدنی با توجه به وجود انواع پمپ ها و تجهیزات تخصصی فرآوری چون انواع فیدر ها و سرند های لرزان دانه بندی و آبگیری، که عملکرد آنها مبتنی بر ایجاد ارتعاش و لرزه است، باعث گردیده تا اهمیت استفاده از لرزه گیر های لاستیکی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

همچنین به دلیل حضور پالپ معدنی (دوغاب) حاوی مواد معدنی ساینده در خطوط لوله کشی، پمپ ها و شیرآلات، با سایش بسیار بالایی روبرو هستیم. از دیگر کاربرد های لرزه گیر های لاستیکی در مقایسه با اتصالات آکاردئونی، قابلیت استفاده آنها در محیط های با سایندگی بالا می باشد.

لذا طراحی ویژه و دقت در انتخاب جنس و متریال مورد استفاده در ساخت انواع اتصالات و لرزه گیر های مورد استفاده در این صنایع اهمیت بسیار بالایی دارد.

به کارگیری لرزه گیرهای لاستیکی در قسمت های ورودی (Suction) و خروجی (Discharge) پمپ ها جهت جذب لرزش و انتقال آن به سیستم لوله کشی و کاهش صدا الزامی می باشد. همچنین وجود لرزه گیر های لاستیکی موجب جلوگیری از آسیب ناشی از ضربات قوی سیال که در اصطلاح به آن ضربه قوچ یا ضربه چکش (Water Hammer) گفته می شود، بر لوله ها و به خصوص اتصالات می گردد.

اجزای تشکیل دهنده اتصالات و لرزه گیر های لاستیکی

در ساخت انواع لرزه گیر های لاستیکی با توجه به نوع کاربرد و شرایط محیطی، نوع سیال و دما، از ترکیبات پلیمری مختلفی از جمله لاستیک های طبیعی ضد سایش (NR)، لاستیک استایرن بوتادین(SBR) ، لاستیک پلی کلروپرن(CR)، لاستیک اکریلو نیتریل بوتادین (NBR)، لاستیک اتیلن پروپیلن دی ان مونومر (EPDM) مناسب جهت صنایع معدنی، ، نفت، گاز، پتروشیمی، تاسیساتی و ... استفاده می گردد. قسمت های لاستیکی (بدنه اصلی) بیشترین مقاومت در برابر فشار سیال، حرارت و اوزون درشرایط مختلف جوی را دارا می باشد، که با استفاده از لایه های منجید در مقابل فشار تقویت میگردد و به منظور آب بندی بهتر بین بدنه لرزه گیر و فلنج از بید وایر استفاده می گردد. همچنین فلنج ها بنا به شرایط از جنس چدن، کربن استیل (C.S) و استنلس استیل (S.S) براساس استاندارد های DIN و ANSI ساخته می شوند. لرزه گیر های لاستیکی به منظور جلوگیری از کشیده شدن بیش از حد لرزه گیر و تحمل نیرو تراست از مهار استفاده می گردد.

انواع اتصالات و لرزه گیر های لاستیکی

لرزه گیرهای لاستیکی در دو نوع بلادری و اتو کلاو قابل تولید می باشند که نوع بلادری برای لرزه گیرهای روتین و اتوکلاو به منظور تولید لرزه گیرها با اندازه های غیر روتین در انواع یک یا چند کوهان مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع اتصالات و لرزه گیر های لاستیکی روتین در اندازه های 4/1 تا 12 اینچ تولید می شوند. این اتصالات با توجه به کاربردشان در دما و فشار های مختلف به پنج دسته با عنوان های زیر تقسیم می شوند.

 

رنگ بدنه لرزه گیر

کاربرد

حداکثر فشار (بار)

حداکثر دما (سانتیگراد)

زرد

کاربرد عمومی

سیستم های لوله کشی معدنی

تأسیساتی و آبرسانی

10

90

آبی

سیستم های فشار بالا

16

60

قرمز

سیستم های دما بالا

10

90

قرمز آبی

سیستم های فشار و دما بالا

16

90

سبز

سیستم های سیالات اسیدی، قلیایی، شیمیایی و مشتقات نفتی

 

10

140

 

فلنج های استفاده شده در لرزه گیر های لاستیکی مطابق با استاندارد PN10 و PN16 می باشد که به صورت مهار دار و بدون مهار تولید می گردد.

تیم مهندسی آکام با تکیه بر دانش فنی خود و امکانات تولید، ضمن ارائه مشاوره به مشتریان خود، آمادگی دارد تا انواع اتصالات و لرزه گیر های لاستیکی را بنا به سفارش در سایز و جنس های مختلف، با توجه به محاسبات کل سیستم طراحی لوله کشی(Piping)  طراحی و تأمین نماید.

ثبت نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :